Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Badmintonners plaatsen zich voor Spelen in Rio

Badmintonners plaatsen zich voor Spelen in Rio

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Badmintonners Jacco Arends, Eefje Muskens en Selena Piek hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen. Dat blijkt uit de donderdag verschenen geschoonde lijst van de internationale badmintonfederatie BWF.

Deel dit artikel op social media

Het vrouwendubbel Muskens en Piek staat na het EK van afgelopen week op de achtste positie. Het gemengde duo Arends en Piek bekleedt de elfde plaats.

Een klassering bij de beste dertien volstaat voor een ticket voor Rio de Janeiro. Sportkoepel NOC*NSF moet de deelname van de badmintonners nog wel bevestigen.

Claus Poulsen, technisch directeur van de Nederlandse badmintonbond, is trots op Arends, Piek en Muskens. "Dit is voor mij een sterk signaal dat we op de juiste weg zijn. Ik wil dan ook mijn dank uitspreken voor het harde werken van alle spelers en de technische staf die dit mogelijk hebben gemaakt."

"Geweldig dit", jubelde Arends. "Een jaar lang reis je de hele wereld over en vecht je elke wedstrijd voor dit moment. Een nu is het eindelijk daar. Nu gaat het pas echt beginnen."

Ook Muskens en Piek kijken uit naar de Spelen. "Dat deze droom uitkomt is heerlijk", stelt Muskens. Ook Piek is blij. "Na acht jaar afwezigheid van Nederlandse deelname in het dubbelspel ben ik meer dan trots op onze dubbele kwalificatie."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena, Eefje en Jacco aan!