Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland: dit is een sensatie

Zonderland: dit is een sensatie

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - "Dit is niet normaal, ik kan het niet geloven", jubelde Epke Zonderland nadat hij met het Nederlands team plaatsing voor de Olympische Spelen van Rio had afgedwongen. "Ik denk dat iedereen de wedstrijd van zijn leven heeft geturnd. Dit is echt een sensatie."

Deel dit artikel op social media

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlands mannenteam naar de Spelen gaat. Op het OKT in Rio de Janeiro eindigde het zestal van coach Bram van Bokhoven als derde; de beste vier van de acht landen plaatsten zich.

"Ik ben er trots op dat ik bij dit team hoor", zei de 30-jarige Fries. "Het is heerlijk voor iedereen dat we naar Rio de Janeiro gaan. Vier jaar geleden verklaarde iedereen ons voor gek. Hoe dichterbij het kwam hoe meer wij er zelf in gingen geloven."

Wammes: droomwedstrijd

Ook Jeffrey Wammes kon het nog nauwelijks bevatten dat de Spelen gehaald zijn.

"Een droomwedstrijd. We hadden niet echt een goede voorbereiding vanwege wat pijntjes. Maar dat heeft ons scherp gehouden en misschien ging het daarom wel zo goed."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke, Jeffrey, Casimir, Bart, Frank en Michel aan!