Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilster Bouwmeester blijft tweede op WK

Zeilster Bouwmeester blijft tweede op WK

RoadToRio

Cheer!

NUEVO VALLARTA - Marit Bouwmeester maakt op het WK in de Laser Radial-klasse nog kans op de titel. De Friezin staat in het Mexicaanse Nuevo Vallarta met nog twee races te gaan tweede in het klassement.

Deel dit artikel op social media

Bouwmeester werd in de eerste negen races twee keer zeventiende, maar behaalde verder alleen maar topdrie-noteringen. De Friezin had na de tiende race - als de twee slechtste resultaten geschrapt worden - de leiding in het klassement kunnen overnemen met twee goede uitslagen.

Dat lukte haar niet. Ze werd nog wel zesde in de tiende race, maar de zeventiende plek in de elfde race betekent dat ze op 34 punten uitkomt, terwijl de Amerikaanse klassementsleidster Paige Railey op 31 punten staat. Ook de Britse Alison Young, derde met 36 punten, doet nog mee om de titel.

De Nederlandse talenten Maxime Jonker en Daphne van der Vaart staan respectievelijk 14de en 21ste. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!