Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wories besluit WK Kunstrijden als 22e

Wories besluit WK Kunstrijden als 22e

EK en WK

Cheer!

BOSTON - Niki Wories is bij het WK Kunstrijden als nummer 22 geëindigd. De negentienjarige, die na de korte kür op de 24e plek stond, klom dankzij een 21e plaats op de vrije kür twee plaatsen op de algemene rangschikking.

Deel dit artikel op social media

Wories reed zaterdag in het Amerikaanse Boston 91,01 punten bij elkaar. Dat bracht haar totaal op 140,87. Vorig jaar werd de Nederlandse bij haar WK-debuut nog 32e. 

De zege ging naar Evgenia Medvedeva. De Russische (223,86) stond na de korte kür nog derde, maar ging na een sterke vrije kür alsnog met het goud aan de haal. Ashley Wagner uit de Verenigde Staten vond haar naam met 215,39 punten terug op plek twee, gevolgd door Medvedeva’s landgenote Anna Pogorilaya (213,69). De Amerikaanse Gracie Gold, die de korte kür won, moest het doen met plek vier (211,29).

Bij de mannen was titelverdediger Javier Fernandez opnieuw de beste. De Spanjaard toonde zich oppermachtig op de vrije kür en bracht zijn totaalscore op 314,93. Dat was ruim voldoende om de winnaar van de korte kür, Yuzuru Hanyu, voorbij te gaan. De Japanner kwam met 295,17 punten uit op zilver, gevolgd door de Chinees Boyang Jin (270,97).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!