Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen klokt tijdens kwalificatie voor GP China negende tijd

Verstappen klokt tijdens kwalificatie voor GP China negende tijd

Cheer!

SHANGHAI - Max Verstappen heeft zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China de negende tijd neergezet. Nico Rosberg pakte pole position.

Deel dit artikel op social media

Verstappen kwam op het Shanghai International Circuit in het laatste deel van de kwalificatie tot een snelste ronde van 1.37,194.

De Limburger had zich redelijk eenvoudig geplaatst voor Q3, waarin hij aanvankelijk de zevende tijd had. In het laatste deel van de sessie wist de coureur van Toro Rosso zijn tijd nog wel te verbeteren, maar hij moest toch twee plekken inleveren en start zondag als negende. 

Sergio Perez ging Verstappen vlak voor het einde van de kwalificatie nog voorbij en ook teamgenoot Carlos Sainz was iets sneller dan de Nederlander.

Rosberg reed in China onbedreigd naar de pole position. Hij was met een tijd van 1.35,402 veruit de snelste coureur. De WK-leider was een halve seconde sneller dan de verrassende nummer twee Daniel Ricciardo. Kimi Raikkonen (Ferrari) legde in 1.35,972 beslag op de derde plek. Teamgenoot Sebastian Vettel klokte de vierde tijd.

Hamilton

Lewis Hamilton zette in de kwalificatie geen tijd neer. De Britse wereldkampioen had in Q1 motorproblemen en start zondag waarschijnlijk vanuit de pits. Mercedes moest eerder ook al de versnellingsbak van Hamilton in China vervangen.

Overigens lag het eerste deel van de kwalificatie enige tijd stil na een lichte crash van Pascal Wehrlein. De Duitser spinde op het natte gedeelte van het circuit en raakte de vangrail.

De officials besloten daarna de sessie even stil te leggen om de Manor van Wehrlein weg te halen en het circuit verder droog te maken. Vanwege de regen eerder op de dag waren sommige gedeelten van de baan nog nat.

Hülkenberg

In de rest van de kwalificatie hadden de coureurs weinig last meer van de natte plakken op het circuit. Desondanks werd ook Q2 vlak voor het einde afgebroken omdat Nico Hülkenberg de linker voorband van zijn Force India verloor. De Duitser had zich wel al geplaatst voor Q3 en start daarom in de race als tiende.

In China werd voor het eerst dit jaar weer volgens het oude kwalificatiesysteem gereden, omdat er tijdens de eerste twee Grands Prix veel kritiek was op het nieuwe format.

De Grand Prix van China begint zondag om 8.00 uur Nederlandse tijd. WK-leider Rosberg heeft een voorsprong van zeventien punten op Hamilton in het klassement. Verstappen bezet met negen punten de achtste plek.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!