Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers treft Felix op 100 meter bij Diamond League in Doha

Schippers treft Felix op 100 meter bij Diamond League in Doha

RoadToRio

Cheer!

Dafne Schippers loopt in de eerste wedstrijd van dit jaar uit de Diamond League al tegen haar grote concurrente voor de Spelen van Rio de Janeiro. De Utrechtse loopt op 6 mei in Doha op de 100 meter tegen de Amerikaanse Allyson Felix.

Deel dit artikel op social media

Schippers veroverde afgelopen zomer goud op de 200 meter bij de WK in Peking. Felix won daar de 400 meter, maar is ook drievoudig wereldkampioene op de 200 meter en heeft haar zinnen gezet op olympisch goud op die afstand in Rio.

Schippers en Felix liepen vijf keer eerder tegen elkaar en de Nederlandse won drie keer. Ook haar persoonlijke records op de 100 (10,81) en 200 meter (21,63) zijn iets scherper dan die van haar Amerikaanse rivale: 10,89 en 21,69.

De 30-jarige Felix heeft al elf overwinningen op haar naam staan op de snelle atletiekbaan Doha. Schippers maakt haar debuut in de hoofdstad van Qatar

"Ik heb veel goeds gehoord over de wedstrijd en de snelle baan. Ik heb er echt zin in tegen Allyson te lopen. Zij is een van de beste sprintsters aller tijden'', liet Schippers weten op de site van de internationale atletiekfederatie IAAF.

De regerend wereldkampioene op de 200 meter doet deze zomer ook voor het eerst mee aan de Bislett Games in Oslo, evenals Doha een wedstrijd uit de Diamond League. Daar loopt ze op 9 juni de 200 meter. Die afstand doet ze op 22 mei ook tijdens de FBK Games in Hengelo.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!