Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Polling zegt dat gebrek aan scherpte haar bronzen medaille kostte

Polling zegt dat gebrek aan scherpte haar bronzen medaille kostte

RoadToRio

Cheer!

Judoka Kim Polling was vrijdag niet heel teleurgesteld nadat ze als titelverdediger naast een medaille had gegrepen en genoegen moest nemen met de vijfde plaats bij de Europese kampioenschappen in Kazan. 

Deel dit artikel op social media

"Dit zijn de EK in een olympisch jaar. Ik heb niet de Europese titel, maar ik ben wél blij dat ik tegen Gévrise Émane moest, omdat ik voor de Spelen tegen haar wilde judoën", aldus Polling tegen de NOS.

De 25-jarige Groningse verloor in de halve finales in de klasse tot 70 kilogram met yuko van de Franse wereldkampioene, die zich later op de dag ook tot Europees kampioene kroonde. In de strijd om het brons verloor Polling al snel van Szabina Gercsak uit Hongarije.

"Na het verlies in de halve finales was de scherpte er gewoon af. Ik denk dat als ik tegenover iemand anders had gestaan, dat ik er dan nog iets serieuzer in was gegaan", zei Polling.

"Misschien dat ik er zelf te makkelijk over dacht. Die partij om brons moeten we maar vergeten. Tegen een jong meisje, dat zich niet eens geplaatst heeft voor de Spelen. Misschien dat dat er iets mee te maken heeft."

Van Emden

Anicka van Emden pakte wel brons in de categorie tot 63 kilogram. "Ik moet blij zijn met deze medaille, want het zit zo dicht op elkaar. Dit voelt net iets lekkerder dan brons op een Grand Slam of een Grand Prix", jubelde de 29-jarige Haagse, die te sterk was voor de Israëlische Yarden Gerbi.

"Dit is de bevestiging dat ik er nog steeds bij hoor. Ik ben in vorm, maar de topvorm is er nog niet. Daarom besef ik wel dat het voor de Spelen nog beter moet."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kim en Anicka aan!