Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Poels kan verrassende overwinning in Luik amper geloven

Poels kan verrassende overwinning in Luik amper geloven

RoadToRio

Cheer!

ANS - Wout Poels voelde zich door de barre weeromstandigheden net als de rest van het peloton niet super meer, maar hij was goed genoeg om zondag Luik-Bastenaken-Luik te winnen.

Deel dit artikel op social media

"Het was een zware dag met slecht weer, zelfs sneeuw af en toe. Ik was niet super meer, maar iedereen was moe", aldus Poels na de streep in Ans.

De 28-jarige Limburger kwam in de laatste kilometers met drie man op kop: Michael Albasini, Samuel Sanchez en Rui Costa. "Ik heb het een keer geprobeerd, maar kwam niet weg. Toen ben ik maar de sprint als eerste aangegaan.''

Albasini kwam nog het dichtst in de buurt, maar slaagde er niet in de renner van Team Sky nog te passeren. "Ik weet van mezelf dat ik best rap ben, maar een sprint na 250 kilometer is altijd anders. Ik ben gewoon van kop af gaan sprinten en zag niemand meer passeren.''

Rio

Na de vierde plek woensdag in de Waalse Pijl volgde nu de zege in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik kan het bijna niet geloven. Al voelde ik in de Waalse Pijl al wel dat ik goed was. Maar om hier te winnen, nee, dat had ik niet verwacht."

"Al wilde ik deze week, met ook nog de Amstel Gold Race, wel goed zijn. Dit is de mooiste dag uit mijn wielerleven.''

Poels gaf eerder al aan deelname aan de olympische wegrace in Rio te ambiëren. Met een knipoog: "Dat zit nou wel goed, denk ik.''

De Limburger is de eerste Nederlander die 'La Doyenne' op zijn naam schrijft sinds Adrie van der Poel in 1988. "Ik las deze week dat hij dacht dat er geen opvolger voor hem zou komen. Ik heb hem toch mooi ongelijk gegeven", lachte de winnaar bij de NOS.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout aan!