Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Pech voor baanrenner Büchli in aanloop naar Rio

Pech voor baanrenner Büchli in aanloop naar Rio

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Matthijs Büchli heeft een spierscheuring opgelopen bij zijn valpartijen tijdens de WK baanwielrennen in Londen. Dat blijkt na een onderzoek in het ziekenhuis. “Ja, dat is slecht nieuws. Maar ik ben vooral blij dat ik weet wat het is. Want ik reed de laatste weken rond met pijn in mijn knie”, aldus Büchli tegen de NOS.

Deel dit artikel op social media

Vooralsnog is de consequentie dat hij slechts een paar weken niet volop mee zal kunnen trainen. “Ik heb het trainingskamp in Calpe afgeblazen. Maar in het AMC zeggen ze dat ik mijn linkerbeen juist wel mag belasten en dat ik de pijn mag verbijten."

Büchli bespreekt vandaag nog met de bondscoach of dat de beste manier van herstellen is. "Het AMC geeft dat advies ook aan normale mensen. Wat wij baanrenners doen, is misschien niet zo normaal.”

Büchli heeft last van zijn knie, maar het scheurtje zit in zijn bovenbeen. "Het gaat om de pees die naar de knie gaat. Wat er precies gebeurde? De riem om mijn rechtervoet ging los, maar mijn linkervoet bleef wel in het pedaal hangen. Daarbij heb ik waarschijnlijk een verkeerde beweging gemaakt."

Voor een spierscheuring staat normaal gesproken een herstelperiode van zes weken. “Ik heb nog drie weken te gaan. Ik moet de linkerkant van mijn been ontspannen houden en de rechterkant meer trainen. Dan zou na drie weken pijn lijden de blessure over moeten zijn. De maand april is toch een maand waarin we juist in Nederland zouden blijven."

In mei volgt voor de baanrenners een hoogtestage en vanaf juni zijn er kleine wedstrijden ter voorbereiding op de Olympische Spelen. “Ik richt me op de onderdelen keirin en teamsprint. Voor dat laatste onderdeel is er nog een interne selectie, maar ik ga er wel voor. We doen drie testdagen in juni en juli om te bepalen wie dat onderdeel mag rijden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Matthijs aan!