Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marit Bouwmeester eindigt als vierde op WK

Marit Bouwmeester eindigt als vierde op WK

RoadToRio

Cheer!

Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de laatste dag van het wereldkampioenschap in de Laser radial klasse in Neuvo Vallarta Mexico haar plek op het podium prijs moeten geven.

Bouwmeester scoorde een 17de plaats in race 12 en daarmee zakte de Friese zeilster van de tweede naar de vijfde plaats in het klassement. In de laatste race scoorde Bouwmeester weer een top drie resultaat, maar dat dat was niet genoeg om op het podium te eindigen. Allison Young (GBR) veroverde het goud, Paige Railey (USA) het zilver en Anne-Marie Rindom (DEN) brons. Bouwmeester eindigde als vierde.

Tweevoudig wereldkampioen Marit Bouwmeester greep vorig najaar op het WK in Abu Dhabi net naast het goud. Destijds met het gelijke aantal punten als de Deense Rindom die nu derde wordt. In Mexico wilde Bouwmeester zich revancheren. Ze begon het toernooi ongelukkig met een 17de plaats. Daarna scoorde ze race na race enkel topdrie resultaten en nam de leiding in het klassement over. Tot 19 april. Op die dag verspeelde Bouwmeester kostbare punten in race 11 met een slechte start. Alles was op dat moment nog mogelijk. Maar in de openingsrace van de slotdag, race 12, scoorde Bouwmeester een 19de plaats en daarmee waren er geen kansen meer op goud.

Maxime Jonker eindigde als vijftiende en Daphne van der Vaart als zestiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!