Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lotto-Jumbo bekijkt het van dag tot dag in Ronde van Baskenland

Lotto-Jumbo bekijkt het van dag tot dag in Ronde van Baskenland

RoadToRio

Cheer!

Volgens ploegleider Merijn Zeeman van Lotto-Jumbo verandert er niet zoveel voor zijn ploeg in de Ronde van Baskenland nu Wilco Kelderman donderdag de leiderstrui veroverde.

Deel dit artikel op social media

"We gaan knokken en genieten", laat Zeeman weten op de website van Lotto-Jumbo. "Alles staat nog heel dicht bij elkaar. Ook nu we de leiderstrui hebben, blijven we het van dag tot dag bekijken."

Kelderman nam de eerste plaats in het klassement over van Mikel Landa, die enkele seconden moest prijsgeven in de geaccidenteerde etappe van donderdag. In de finale plaatste Kelderman nog een aanval.

"Er wordt hier op het allerhoogste niveau gestreden en het is heel mooi om te zien dat Wilco en Robert Gesink het zo goed doen", aldus Zeeman. "Ze rijden met vertrouwen rond en de rest van de ploeg zet ze steeds goed af op de lastige plaatsen."

Kelderman heeft met twee ritten voor de boeg een voorsprong van slechts vier seconden op Sergio Henao. De rit van vrijdag geldt als de koninginnenrit met acht cols en een aankomst bergop, maar volgens Alberto Contador zullen de favorieten niet veel op elkaar toegeven.

"De laatste klim naar Arrate is zwaar, het is moeilijk om veel tijd te pakken daar", schat de winnaar van zeven grote rondes in op de website van zijn ploeg Tinkoff. "Ik denk dat alles wordt beslist in de tijdrit van zaterdag."

Contador bezet de vijfde plaats in het klassement, op tien seconden van Kelderman.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wilco en Robert aan!