Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk denkt opnieuw in top tien te kunnen eindigen in Giro d'Italia

Kruijswijk denkt opnieuw in top tien te kunnen eindigen in Giro d'Italia

RoadToRio

Cheer!

APELDOORN - Steven Kruijswijk wil vanaf volgende week weer een rol van betekenis spelen in de Giro. De Nederlander hoopt na zijn zevende plek van vorig jaar opnieuw op een toptienklassering in Italië.

Deel dit artikel op social media

"In principe is dat mijn doel", zegt de 28-jarige renner van Lotto-Jumbo tegen Cyclingnews. "Het is moeilijk om er een plek aan vast te plakken, maar ik hoop gewoon op dezelfde vorm als vorig jaar."

Na een weifelend begin met veel tijdsverlies knokte kopman Kruijswijk zich vorig jaar in de slotweek nog naar een knappe zevende positie. "Na de eerste week was ik in totaal acht minuten verloor. Later ben ik aanvallender gaan koersen en heb ik dat nog rechtgetrokken."

Met dat scenario in zijn achterhoofd hoopt de Brabander dit keer beter van start te gaan in de rittenkoers die volgende week vrijdag begint met een tijdrit door Apeldoorn. "Ik probeer van vorig jaar te leren, dat wil ik niet weer laten gebeuren."

"Misschien moet ik wat oplettender zijn in de eerste week, waardoor ik minder tijdsverlies lijd en er gewoon weer een stapje bij kan zetten. Vorig jaar werd ik zevende, dus hopelijk kan ik dit jaar nog een paar plekken hoger eindigen."

Vertrouwen

Waar Kruijswijk vorig jaar naar eigen zeggen nog profiteerde van de strijd om de roze trui tussen Alberto Contador en Astana-coureurs Fabio Aru en Mikel Landa, hoopt hij nu serieus mee te kunnen doen met de grote jongens. "Ik heb er nu vertrouwen in dat ik zeker in de laatste week echt een rol kan spelen."

"Qua vertrouwen is het dus wel een stuk beter dan vorig jaar aan het begin", verklaart de kopman van Lotto-Jumbo, die zich verheugt op zijn terugkeer in Italië. "Ik heb daar wel m'n beste wedstrijd gereden. De Giro is toch wel mijn ronde."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!