Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor Top, brons Wevers in Cottbus

Goud voor Top, brons Wevers in Cottbus

RoadToRio

Cheer!

COTTBUS - Tijdens de tweede finaledag van de FIG World Cup Challenge hebben Lisa Top en Sanne Wevers respectievelijk goud en brons gewonnen. Zij behaalden dit prima resultaat op de onderdelen vloer (Lisa Top) en balk (Sanne Wevers).

Deel dit artikel op social media

Lisa Top was tijdens de kwalificatie al als eerste geklasseerd voor de finale vloer en bleek dus ook in de finale superieur. Top haalde de maximale D score van 5.8 waaruit blijkt dat alle elementen zijn geteld en op hun waarde beoordeeld. Dat alleen al is een unieke prestatie. Ze werd wel zwaarder beoordeeld op de technische uitvoering omdat ze een paar keer buiten de lijn kwam. Haar optreden met een score van 13.600 punten was echter goed voor de winst.

Sanne Wevers ging eveneens als eerste de finale in en eindigde met brons. Wevers ging echter in de finale niet persé voor de winst van het toernooi maar zette haar oefening in voor de langere termijn.

Zo voegde ze twee nieuwe elementen toe aan haar oefening, een nieuwe opsprong en ze turnde de drievoudig pirouette in haar oefening. Hiermee ging ze er helaas af, maar het risico dat ze nam en haar een vol punt kostte, leverde haar toch nog het brons op. De D-score van 6.3 kreeg ze verdiend, haar eindscore was 13.666. De winst op dit toestel ging naar Polen, Katarzyna Jurkowska-Kowalska die derde werd in de kwalificatie, bereikte dit met een score van 14.033.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne en Lisa aan!