Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen kwartfinale voor badmintonsters Piek en Muskens

Geen kwartfinale voor badmintonsters Piek en Muskens

RoadToRio

Cheer!

Het Nederlandse badmintonkoppel Selena Piek en Eefje Muskens (WR10) zijn er niet in geslaagd om door te dringen tot de kwartfinales op de Malaysia Open. Het Chinese duo Yuanting Tang/Yang Yu (WR8) wist met een minimaal verschil hun plek in de kwartfinale zeker te stellen.

Yuanting Tang en Yang Yu schreven het afgelopen jaar vijf toernooien op hun naam en pakten en passant ook nog vier keer het zilver, een mooie uitdaging voor de Nederlandse dames. Vanaf de eerste slag lag het tempo razend hoog. “Tijd om op adem te komen, was er niet.” aldus Muskens. De Chinezen wisten iedere kans te verzilveren en pakten de eerste game met 21-17.

In de tweede game keken Piek en Muskens al snel tegen een achterstand van 7-2 op waarna een ijzersterke aanval door de Nederlanders werd uitgevoerd waarmee acht punten op rij werden gescoord. Piek en Muskens zaten duidelijk in de juiste flow en de voorsprong werd zelfs uitgebouwd tot een stand van 18-13. Op dat moment pakte een van de opponenten ongevraagd een handdoek waarna een lange discussie ontstond tussen de speler en de scheidsrechter waarbij het spel stil kwam te liggen. Het keerpunt in de wedstrijd. Piek en Muskens waren hun ritme kwijt en de Chinese dames benutten deze kans om uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken met 23-21.  

Piek: “Dit is erg frustrerend. We zaten er in de tweede game zo goed in en het zag er gewoon naar uit dat die derde game er aan zat te komen. Dat we ons door het handdoek-akkefietje uit ons spel laten halen is nu even een heel zuur leermoment. Ik verlies niet graag en zeker niet op deze manier.”   Muskens: “We hebben de juiste tactiek geprobeerd. Dat leverde in de tweede game een goede voorsprong op. Dat we het na het voorval met de handdoek laten liggen is niet fijn. Te gehaast weer gaan spelen. Hier heb ik wel even een rot gevoel over.”  

Volgende week staat voor de Nederlanders het volgende Super Series toernooi op de agenda, de Singapore Open. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eefje en Selena aan!