Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Europese titel Grol, zilver Steenhuis, brons voor Korrel

Europese titel Grol, zilver Steenhuis, brons voor Korrel

RoadToRio

Cheer!

KAZAN - Op de derde dag van de Europese kampioenschappen judo in Kazan heeft Henk Grol (-100 kg) voor de tweede achtereenvolgende keer de Europese titel in de wacht gesleept. In de finale versloeg hij op ippon Toma Nikiforov uit België. Zilver was er voor Guusje Steenhuis (-78 kg), brons voor Michael Korrel (-100 kg). 

Deel dit artikel op social media

Grol begon sterk aan het toernooi met in de eerste ronde snelle winst op Patrik Moser uit Zwitserland. In de tweede ronde slaagde de Haarlemmer er twee keer in om waza-ari te scoren tegen Beka Gviniashvili uit Georgië. In de kwartfinale won Grol op straffen van de nummer één geplaatste Elmar Gasimov (AZE). Ook in de halve finale gaven de straffen op het scorebord de doorslag voor winst en een plaats in de finale.

In dezelfde gewichtsklasse nam Michael Korrel het in de strijd om brons op tegen de Oostenrijker Christoph Kronberger, en won op straffen. De 22-jarige Korrel kende een sterke wedstrijddag. In de eerste ronde ontving zijn tegenstander Frederik Joergensen (DEN) snel vier straffen. In zijn tweede partij verraste Korrel de als derde geplaatste Cyrille Maret uit Frankrijk. In de kwartfinale ging de Nederlander onderuit tegen de Belg Toma Nikiforov waardoor hij naar de herkansingsfinale ging. Wegens een strafje minder tegen de Brit Benjamin Fletcher mocht Korrel zich opmaken voor de strijd om brons. 

In de klasse tot 78 kilogram veroverde Guusje Steenhuis een zilveren medaille. In de finale kon ze de als eerst geplaatste Audrey Tcheumeo uit Frankrijk niet verrassen. Steenhuis werd winnaar van de poule na winst op Daria Pogorzelec (POL) en Abigel Joo (HUN). In de halve finale stond de Nederlandse tegenover Natalie Powell (GBR) die ze met waza-ari versloeg. Ook Marhinde Verkerk kwam vandaag in actie maar slaagde er niet in haar titel te verdedigen. In de kwartfinale verloor de Rotterdamse met shido van Luise Malzahn uit Duitsland. Via de herkansingsfinale moest ze Gemma Gibbons (GBR) voorbij, maar de Britse scoorde waza-ari waardoor Verkerk op de zevende plek eindigde.

Voor zwaargewichten Roy Meyer en Tessie Savelkouls zat de continentale titelstrijd er al na één partij op. Meyer, als derde geplaatst, gaf tegen Juhan Mettis een voorsprong uit handen en verloor op ippon. Savelkouls liep tegen Carolin Weiss (GER) tegen een straf op en kwam die kleine achterstand niet meer te boven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Henk, Guusje, Michael, Marhinde, Roy en Tessie aan!