Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester staat koppositie bij WK af

Bouwmeester staat koppositie bij WK af

RoadToRio

Cheer!

Zeilster Marit Bouwmeester heeft haar koppositie op het WK in de Laser Radial-klasse moeten afstaan aan de Britse Alison Young. De Friezin eindigde in de achtste race in het Mexicaanse Nuevo Vallarta slechts als zeventiende.

Deel dit artikel op social media

Bouwmeester herstelde zich door in de negende race tweede te worden achter Young, maar de Britse beroofde haar wel van de eerste plaats in de tussenstand. Het verschil is minimaal, want Bouwmeester heeft slechts één punt meer dan Young.

De zeventiende plek van Bouwmeester is gelijk aan haar schrapresultaat in de eerste race. Na race tien mogen alle zeilsters nog een slecht resultaat wegstrepen, wat gunstig zou kunnen uitpakken voor Bouwmeester.

Ook de Amerikaanse Paige Railey, de Litouwse Gintare Volungeviciute-Scheidt en de Deense Anne-Marie Rindom doen nog volop mee in de strijd om de podiumplaatsen.  De Nederlandse talenten Maxime Jonker en Daphne van der Vaart staan respectievelijk veertiende en negentiende. Het WK duurt nog tot en met woensdag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!