Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester na vier dagen aan leiding WK Laser radial

Bouwmeester na vier dagen aan leiding WK Laser radial

RoadToRio

Cheer!

RIVIERA NAYARIT -Na vier dagen strijden om het wereldkampioenschap in de Laser Radial-klasse gaat Team Delta Lloyd-zeilster Marit Bouwmeester aan de leiding. Bouwmeester staat tien punten los van de nummer twee, Paige Railey (USA), en heeft 14 punten voorsprong op Alison Young (GBR) en Erika Reineke (USA), die allebei de derde plaats bezetten. Vanaf vandaag, 18 april, worden de deelnemers ingedeeld in en Gold- en Silverfleet voor de resterende drie dagen van het evenement.

Op zaterdag 16 april stond er een goede wind van 14 knopen (4 Beaufort) met lastige golven. Bouwmeester scoorde een overwinning in race 4 en 5 en sloot die dag af met een derde plaats. Op zondag 17 april stond er weinig wind en werd er slechts één race gevaren. Bouwmeester noteerde een tweede plaats.

Coach Jaap Zielhuis zei over zaterdag 16 april: “Lange dag met drie wedstrijden. 14 knopen wind en choppy. Het werd een beetje een uitputtingsslag maar gelukkig is Marit fit!”

Over de enige wedstrijd op zondag zei Zielhuis: “Slechts één wedstrijd gezeild in 8 – 10 knopen wind. Prima resultaat. Morgen verder in de Goldfleet.”

Opvallend is dat Bouwmeester, op haar schrapresultaat na in race 1, alle wedstrijden in de top drie eindigde. In het veld van 71 deelnemers is oudgediende Paige Railey op dit moment haar grootste concurrent. Maar met nog minimaal twee wedstrijden per dag op het programma kan er nog heel veel gebeuren in de ranglijst.
 
De andere twee Nederlandse zeilsters uit de Delta Lloyd Talentploeg doen het redelijk goed. Daphne van der Vaart staat 15de en Maxime Jonker 18de.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!