Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beide Nederlandse teams in top-5 EK 49er FX

Beide Nederlandse teams in top-5 EK 49er FX

RoadToRio

Cheer!

BARCELONA - Op het Europees kampioenschap in de olympische 49erFX klasse in Barcelona staan twee Nederlandse zeilteams in de top vijf. Het merkenteam van Nina Keijzer en Claire Blom staat vierde en het team van Annemiek Bekkering en Annette Duetz, dat uitkomt voor het Watersportverbond, bezet de vijfde plaats. Het evenement duurt nog tot en met aanstaande zaterdag 16 april.

Nina Keijzer reageerde op social media als volgt: “Hele natte dag. De harde instabiele wind zorgde voor veel spektakel op het water. We zijn blij dat we de laatste race van de dag tweede werden.”

Dit EK telt niet mee voor olympische kwalificatie. Keijzer en Blom hebben de interne nationale selectie al gewonnen en moeten nog voldoen aan de eis van NOC*NSF tijdens de volgende wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyeres. De eis is dan top acht in de op land geschoonde eindrangschikking.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nina, Claire, Annemiek en Annette aan!