Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Aanrijding of niet, Sinkeldam is de beste Nederlander

Aanrijding of niet, Sinkeldam is de beste Nederlander

RoadToRio

Cheer!

ROUBAIX - Wat voor winnaar Mathew Hayman geldt, geldt ook voor Ramon Sinkeldam: begin dit jaar lag hij in de kreukels en nu schitterde hij in Parijs-Roubaix. De renner van Giant-Alpecin was de beste Nederlander op de zestiende plaats.

Deel dit artikel op social media

Sinkeldam werd in januari met vijf ploeggenoten op een trainingskamp in Spanje aangereden en brak daarbij zijn schouderblad. Vandaag liet hij zich veelvuldig zien, maar de echte sprong naar voren kon hij niet maken.

"Sinds ik in januari op de grond lag, was ik hier al mee bezig. Dat ik goed kon zijn in Parijs-Roubaix. Je hoeft hier fysiek niet de sterkste te zijn om vooraan te rijden."

Wat als hij nooit was aangereden? "Dan hoop ik dat ik net dat stukje beter ben dat ik wel dat gat kan dichtrijden. Ik ben ook nog niet helemaal de oude. Ik heb nog een beetje angst in het peloton."

Van Baarle

Een plaats achter Sinkeldam finishte Dylan van Baarle, die vorig jaar nog laatste werd. "Ik reed eigenlijk de hele dag achter de feiten aan. Ik zat steeds net op het verkeerde moment achter een valpartij."

Toch bleef Van Baarle zich terugknokken. En hij is pas 23 jaar. "Ik hoop dat ik volgend jaar in de echte finale zit. Ik weet zelf ook nog niet zo goed wat er nog meer in mijn lichaam zit. Maar ik ga zo door."

Niki Terpstra en Lars Boom waren vooraf kanshebbers op de winst in Parijs-Roubaix, maar beide haalden de finish niet.

Terpstra kwam samen met Cancellara ten val en werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Boom voelde zich niet lekker en stapte na 186 kilometer af.

"Ik voelde dit al een paar dagen aankomen en vannacht zette het door", zei Boom na afloop.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ramon aan!