Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitvolleybalvrouwen op koers richting finale

Zitvolleybalvrouwen op koers richting finale

RoadToRio

Cheer!

HANGZHOU - Het Nederlands dames zitvolleybalteam heeft ook haar derde wedstrijd gewonnen op de Intercontinental Cup in China.

Deel dit artikel op social media

Oranje versloeg Italië met 3-0.Met nog twee wedstrijden te gaan ligt het team van bondscoach Pim Scherpenzeel op koers om eerste of tweede in de poule te worden. De nummer een en twee spelen de finale om het beschikbare Paralympische ticket. De mannen hebben een toptweeklassering niet meer in eigen hand. Na het verlies tegen Rusland gisteren verloor het team van bondscoach Hans Mater vandaag van Oekraïne.

De zitvolleybalsters speelden vandaag tegen Italië. Italië is een echt volleyballand, maar de paralympische variant bleef tot nu toe nog achter. De laatste jaren wordt er duidelijk hard gewerkt om de stap naar de top te overbruggen.

Voorlopig is Nederland echter nog een maatje te groot voor de Zuid-Europeanen. Oranje won met 3-0 en was vooral in de eerste en derde set veel te sterk voor de Italianen. Met veel servicedruk, bijvoorbeeld van Sanne Bakker, werd de tegenstander constant onder druk gezet.

Zondag heeft Oranje een rustdag. Maandag volgt de kraker tegen Rusland.

Nederland – Italië 3-0 (25-07, 25-15, 25-09)

Mannen

Het Nederlands mannenteam liep zaterdag helaas tegen de tweede nederlaag op rij aan. Oranje won de eerste twee wedstrijden van de Intercontinental Cup maar verloor daarna van Rusland (vrijdag) en Oekraïne (vandaag).

Het behalen van een Paralympisch ticket hangt nu aan een zijden draadje. Oranje moet zelf de resterende vier wedstrijden winnen en is dan nog afhankelijk van de resultaten van de tegenstanders.

Morgen vervolgt het Oranje van bondscoach Hans Mater vol goede moed het toernooi tegen Irak.

Nederland – Oekraïne 0-3 (19-25, 23-25, 17-25)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!