Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver Norbruis, brons Nijhuis op eerste dag WK baanwielrennen

Zilver Norbruis, brons Nijhuis op eerste dag WK baanwielrennen

RoadToRio

Cheer!

MONTICHIARI – Paralympisch wielrenster Alyda Norbruis heeft op de eerste dag van de WK Baanwielrennen in het Italiaanse Montichiari zilver gewonnen op de individuele achtervolging. Na drie kilometer moest de 26-jarige Friezin haar meerdere erkennen in de Chinese Sini Zeng.

Deel dit artikel op social media

Na de eerste kilometer lag Norbruis op koers voor prolongatie van de wereldtitel die ze vorig jaar in Apeldoorn veroverde. Daarna nam de Chinese echter een voorsprong die ze niet meer afstond. Zeng, die in 2012 goud won op de Paralympische Spelen op de achtervolging, finishte krap een seconde eerder dan de Nederlandse. Het brons ging naar de Colombiaanse Carolina Munévar.

Bronzen Nijhuis

Voor Arnoud Nijhuis was zijn strijd om de bronzen medaille snel beslist. Binnen drie ronden haalde hij zijn Amerikaanse tegenstander William Lister in en daarmee was de race afgelopen. Nijhuis is regerend Nederlands kampioen op de achtervolging en veroverde vorig jaar twee medailles tijdens de WK in Apeldoorn.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda en Arnoud aan!