Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Westra 'heel trots' na winnen van Driedaagse De Panne

Westra 'heel trots' na winnen van Driedaagse De Panne

RoadToRio

Cheer!

Lieuwe Westra kon zijn geluk niet op nadat hij donderdagmiddag de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam had geschreven. 

Deel dit artikel op social media

"Het gevoel op de fiets was niet eens heel goed, maar de tijd was voldoende. Ik heb deze wedstrijd heel graag op mijn erelijst, ik ben er heel trots op", aldus de 33-jarige renner van Astana vlak na de laatste etappe.

Alexander Kristoff begon de afsluitende tijdrit in de leiderstrui, maar Westra bleek daarin veel sneller dan de Noor. Met 13 seconden voorsprong in het algemeen klassement greep de Nederlander naar de eindzege.

Westra was naar eigen zeggen "superzenuwachtig" voor de tijdrit, vooral omdat hij wist dat hij een goede kans maakte op de eindzege. "Ik kon bijna niet rustig blijven, want ik wilde niet nog eens een keer als tweede eindigen. Het waren spannende uren."

Belangrijk

Met zijn eindzege begint Westra komend weekend met een goed gevoel aan de Ronde van Vlaanderen. Hoewel de Driedaagse De Panne geldt als een kleine koers, is Westra niet minder blij om zijn overwinning.

"Je kunt zeggen: het is maar de Panne. Maar voor mij is het heel belangrijk. Ik moet ook al mijn ploegmaten bedanken. Ze hebben geweldig voor me gereden", aldus Westra.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieuwe aan!