Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Ven uitgeschakeld ondanks uitstekende wedstrijd

Van der Ven uitgeschakeld ondanks uitstekende wedstrijd

RoadToRio

Cheer!

Hij schoot een nagenoeg perfecte wedstrijd, maar toch is het handboogschutter Rick van der Ven niet gelukt de halve finales te bereiken op de WK indoor in Ankara. Zijn Oekraïense tegenstander Sergii Makarevetisj, 357ste op de wereldranglijst, bleek na de shoot-off nipt sterker op het onderdeel recurve.

Deel dit artikel op social media

Van tevoren gaf de Nederlander nog aan minimaal bronste willen winnen op de WK, een van de laatste wedstrijden van het indoorseizoen. Dat is de huidige nummer drie van de wereld dus niet gelukt.

Van der Ven begon overtuigend aan het toernooi. In de eerste ronde versloeg hij de Litouwer Vladas Sigauskas met 6-0 en ook van de Fransman Olivier Tavernier won hij eenvoudig (7-1).

In de kwartfinale schoot Van der Ven niet minder; hij noteerde drie negens en verder alleen maar tienen. Zijn Oekraïense tegenstander, een 21-jarige student, maakte echter ook grote indruk waardoor een shoot-off uiteindelijk de beslissing moest brengen. Makarevitsj won met een 10+.

Het mislopen van een medaille brengt de kwalificatiekansen van Van der Ven voor de Olympische Spelen niet in gevaar. Later dit jaar volgt een interne selectie om aan te wijzen welke drie Nederlandse schutters naar Rio gaan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rick aan!