Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel rijdt WK mountainbike op weg naar Spelen

Van der Poel rijdt WK mountainbike op weg naar Spelen

RoadToRio

Cheer!

Mathieu van der Poel rijdt drie wereldbekerwedstrijden, het EK en het WK op weg naar de Olympische Spelen. De veldrijder wil zich kwalificeren voor het mountainbiken in Rio de Janeiro en heeft zijn route richting Brazilië zaterdag bekendgemaakt.

Deel dit artikel op social media

De 21-jarige coureur van BKCP-Corendon reed eind februari zijn eerste mountainbikewedstrijd op Cyprus, met succes. Hij pakte een etappezege en werd vierde in het eindklassement.

Om zich te plaatsen voor Rio moet hij goede resultaten boeken, zodat hij aanspraak kan maken op een plek in het Nederlandse team. De Nederlander wil de komende tijd zoveel mogelijk UCI-punten verzamelen.

Van der Poel zal drie van de zes wereldbekerwedstrijden rijden, maar pakt ook een paar andere wedstrijden mee. De eerste is in het Belgische Beringen, op 10 april. Begin mei rijdt hij het EK in het Zweedse Husqvarna, begin juni staat het WK in het Tsjechische Nove Mesto op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!