Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Terpstra soleert indrukwekkend naar winst in GP Le Samyn

Terpstra soleert indrukwekkend naar winst in GP Le Samyn

RoadToRio

Cheer!

DOUR - Niki Terpstra heeft woensdag na een machtige solo de Waalse wielerkoers GP Le Samyn gewonnen.

Deel dit artikel op social media

De Nederlands kampioen van Etixx-QuickStep reed 15 kilometer voor de eindstreep weg uit een kopgroep met daarin ook de Nederlander Dylan Groenewegen.

Op de finish had Terpstra negentien seconden voorsprong op de enige overgebleven achtervolger, de Brit Scott Thwaites. Groenewegen van Lotto-Jumbo finishte als zesde.

De GP Le Samyn over slechte Waalse kasseistroken werd woensdag verreden onder barre omstandigheden met felle regen en kou. Meer dan honderd renners stapten uit koers en haalden de finish in Dour niet. Onder anderen de Belgische topfavoriet Philippe Gilbert gaf er de brui aan.

"Het was pittig. Ik moest blijven gaan. Het waren geen fijne omstandigheden, maar dat heeft wel de koers gemaakt. Uiteindelijk zijn er maar weinig overgebleven", reageerde Terpstra na zijn overwinning.

Baak

Bij de vrouwen zegevierde Chantal Blaak. De renster van Boels-Dolmans was vorig jaar ook al de beste. Ditmaal klopte ze de Zweedse Emma Johansson in de sprint. Op enige afstand eindigde Amy Pieters als derde.

Bij de laatste dertig rensters die voorin overbleven was de ploeg van Blaak nog volledig vertegenwoordigd. Die meerderheid buitte Boels-Dolmans tactisch goed uit.

Blaak werd zaterdag al tweede in de Omloop Het Nieuwsblad, achter haar ploeggenote Lizzie Armitstead.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niki en Chantal aan!