Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sneijder denkt dat nieuwe lichting in Oranje voor verrassing kan zorgen

Sneijder denkt dat nieuwe lichting in Oranje voor verrassing kan zorgen

Cheer!

NOORDWIJK - Hoewel Wesley Sneijder nog elke dag de pijn voelt van het mislopen van het EK, heeft de 31-jarige middenvelder zijn blik al verlegd naar het WK 2018. In Rusland wil hij nog één keer vlammen.

Deel dit artikel op social media

''Dat is mijn doel, dat moet mijn laatste grote toernooi worden'', zegt de 120-voudig international, die hard op weg is naar het record van Edwin van der Sar (130 interlands).

Sneijder keek maandag bij aankomst in Noordwijk eens goed om zich heen. Op Klaas-Jan Huntelaar na, werd hij omringd door veelal jonge en relatief onervaren internationals.

''Langzaam verdwijnt de oude generatie, alleen Klaas en ik zijn er nu nog bij. Maar er komt nieuw talent aan. We hebben er veel kwaliteiten bij gekregen. Ik verwacht dat die nieuwe lichting straks weer voor een verrassing kan zorgen.''

Zuur

De oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (volgende week dinsdag) dienen voor Oranje als voorbereiding op de WK-kwalificatie, die in september begint.

''Ik ben benieuwd waar we staan, of we ons kunnen meten met deze twee grote landen'', zegt Sneijder, die uitkomt voor Galatasaray. ''Hoe zuur het ook is, we moeten nu al bezig zijn met de WK-kwalificatie. In de twaalf jaar dat ik bij Oranje zit, hebben we aan alle mogelijke toernooien meegedaan.''

''Nu zijn we er één keer niet bij. De pijn van het missen van het EK voel ik nog steeds en die zal komende zomer alleen maar pijnlijker worden. Maar we moeten door, het WK is het doel.''

Stoppen

Aan stoppen heeft Sneijder naar eigen zeggen geen seconde gedacht. ''Zo lang ik fit ben en van waarde kan zijn voor Oranje, blijf ik komen. Mits de bondscoach me oproept natuurlijk', zegt hij lachend.

''Het record van Van der Sar is geen doel op zich, maar ik ben nu wel heel dichtbij. Het gaat dus wel kriebelen. Maar ik kijk veel verder. Ik wil met Oranje naar het WK.''

Na alle ellende van afgelopen jaar ziet Sneijder de toekomst weer positief tegemoet. ''Nieuwe jongens dienen zich aan, die hebben genoeg kwaliteiten om straks van waarde te zijn voor het Nederlands elftal.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!