Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Otter: de mannen hebben dramatisch gereden

Otter: de mannen hebben dramatisch gereden

Coaching EK en WK

Cheer!

SEOUL - Met gemengde gevoelens kijkt bondscoach Jeroen Otter terug op de kwalificaties van de WK shorttrack. "De dames hebben zich op bijna elke afstand gekwalificeerd. Dat Yara (van Kerkhof, red.) een straf krijgt op de 1.500 meter, vind ik een scheidsrechterlijke dwaling. Maar het is drie keer raak voor Suzanne Schulting."

Deel dit artikel op social media

Schulting plaatste zich op alle drie de afstanden voor het hoofdtoernooi. Zo goed als de vrouwen presteerden, zo matig kwamen de mannen voor de dag. Alleen Freek van der Wart plaatste zich voor het hoofdtoernooi. Otter velt daarom een hard oordeel. "Dat vind ik dramatisch slecht. De 'jonkies' Itzhak de Laat en Dennis Visser hebben slecht gereden. Dat ze de strijd met de wereldtoppers niet aankunnen was te verwachten, maar ze hebben ondermaats gepresteerd."

De Laat rijdt in Seoul zijn eerste WK. "Ik had er toch meer van verwacht, ook al is hij pas 21 en komt hij duidelijk kracht tekort", zegt Otter.

Visser moet zich revancheren

Dennis Visser had zich in de aanloop naar de WK van zijn goede kant laten zien, vertelt Otter. "Daar heeft hij nu echt helemaal niks van laten zien. Hij zit pas acht maanden bij het team, dus je kan er niet al te zwaar aan tillen. Maar toch valt het tegen, hij heeft morgen wat goed te maken in de aflossing."

Ook over het optreden van Freek van der Wart, die zich op de 500 en de 1.500 meter kwalificeerde, is Otter kritisch. "Ik vond hem matig rijden. Ik had verwacht dat hij zich op de 1.000 meter wel zou plaatsen."

"Hij moet gewoon gaan schaatsen, fysiek is hij prima in orde. Maar als hij kracht zet, drukt hij zichzelf omhoog in plaats van dat hij een kleine hoek maakt. In deze sport ben je dan kansloos."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!