Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

OKT tafeltennis niet in Istanbul

OKT tafeltennis niet in Istanbul

RoadToRio

Cheer!

LUXEMBURG - Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de tafeltennissers zal niet worden afgewerkt in Istanbul. De situatie in de Turkse stad is, vanwege recente bomaanslagen, niet veilig genoeg vindt de Europese tafeltennisbond (ETTU). 

Deel dit artikel op social media

De ETTU betuigt in een persbericht allereerst medeleven aan de slachtoffers van de aanslagen. Na overleg met de internationale en de Turkse tafeltennisbond is besloten om het OKT te verplaatsen.

Veel zorgen over veiligheid

"Het was moeilijk, maar we moesten deze beslissing nemen", zegt ETTU-voorzitter Ronald Kramer. "Veel bonden, spelers en coaches hebben hun zorgen geuit over de veiligheid in Istanbul. De ETTU begrijpt deze zorgen. Bovendien zou het misschien ook wel onredelijk zijn om onze Turkse collega's in deze situatie te vragen om het evenement te organiseren."

Het is nog niet duidelijk waar het OKT nu gehouden gaat worden. Twee landen komen in aanmerking voor de organisatie. Het toernooi staat gepland van 6 tot en met 10 april.

Nederland heeft met Britt Eerland en Li Jie twee kansen om een olympisch ticket te bemachtigen. Er ligt per land slechts één startbewijs voor Rio klaar op het OKT. Li Jiao heeft zich al geplaatst voor Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jie, Britt en Jiao aan!