Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Norbruis door jury teruggezet naar vijfde plaats in scratch

Norbruis door jury teruggezet naar vijfde plaats in scratch

RoadToRio

Cheer!

MONTICHIARI – Paralympisch wielrenster Alyda Norbruis is er in het Italiaanse Montichiari niet in geslaagd om ook op haar derde onderdeel tijdens de WK baanwielrennen een medaille te veroveren. De Nederlandse kwam na veertig ronden als tweede over de finish, maar werd door de jury teruggezet naar de vijfde plaats.

Deel dit artikel op social media

In de slotfase van de race maakte een groep van vijf wielrensters zich los uit het peloton. Norbruis ging met die kopgroep naar de sprint en hoefde op de finishlijn alleen de Chinese Sini Zeng voor zich te dulden. De jury concludeerde echter dat de Nederlandse in de sprint over de blauwe lijn aan de binnenkant van de baan had gereden.

Protest van de Nederlandse ploeg bij de wedstrijdjury mocht niet baten. Ook na het bekijken van de videobeelden bleef deze bij hun beslissing. Daarom ging achter Zeng het zilver naar Daniela Munévar (Colombia) en pakte de Duitse Denise Schindler het brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda aan!