Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Melis vindt dat Oranje zich nog 'net niet' kan meten met wereldtop

Melis vindt dat Oranje zich nog 'net niet' kan meten met wereldtop

RoadToRio

Cheer!

Manon Melis vindt dat er bij het Olympisch Kwalificatietoernooi is gebleken dat er nog altijd een verschil is tussen Nederland en de wereldtop in het vrouwenvoetbal.

Deel dit artikel op social media

"Ik denk dat we ons nog net niet kunnen meten met de wereldtop. Als dat wel zo was, dan waren we naar de Spelen gegaan", aldus Melis, die donderdag op Het Kasteel tegen Zweden (1-1) één doelpunt tekortkwam met Oranje voor plaatsing voor Rio de Janeiro.

Volgens de 29-jarige buitenspeler moet Nederland vooral stabieler worden om het gat met de top te dichten.

"We zijn nu nog erg wisselvallig, soms zelfs tijdens wedstrijden. Vorige week tegen Zwitserland (4-3 winst, red.) speelden we bij vlagen fantastisch, maar was het ineens ook weer weg. Dat is trouwens niet zo raar, we hebben een jonge ploeg."

"Daarom is het ook zo jammer dat we niet naar de Spelen gaan, want dit team had daar weer de nodige ervaring kunnen opdoen. Je hebt die superbelangrijke wedstrijden gewoon nodig om verder te komen, al hebben we voetballend zeker vooruitgegaan geboekt sinds het WK vorig jaar. Ons positiespel is beter geworden, we zijn beweeglijker."

Video: Samenvatting Nederland-Zweden

Avontuur

Door het missen van de Spelen duurt het nog bijna anderhalf jaar totdat er weer een competitieve wedstrijd op het programma staat voor de Oranjevrouwen. In juni 2017 is het EK in eigen land.

Melis, die met 59 doelpunten topscorer aller tijden is van Nederland, weet echter niet zeker of ze daar nog bij zal zijn.

"Ik moet nog nadenken over mijn toekomst. Eerst vlieg ik vrijdag naar de Verenigde Staten, naar mijn nieuwe club Seattle Reign FC. Het is een avontuur waar ik veel zin in heb, al moet ik de tik van het missen van de Spelen ook nog even verwerken."

"Die tik is namelijk heel hard aangekomen, ook omdat we zo dichtbij waren en gewoon goed gespeeld hebben tegen Zweden. Als die kans in de laatste minuut van Vivianne Miedema erin was gegaan, dan waren we in Rio geweest. Ongelooflijk, het had gekund."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Manon aan!