Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee/Van Riessen loopt WK-medaille mis

Ligtlee/Van Riessen loopt WK-medaille mis

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Op de wereldkampioenschappen baanwielrennen zijn Elis Ligtlee en Laurine van Riessen al in de kwalificaties van de teamsprint uitgeschakeld voor de medailles. Het Nederlandse duo zette in Londen met 33,133 de zesde tijd neer.

Deel dit artikel op social media

Van Riessen opende in 19,131, wat uiteindelijk de tiende openingstijd bleek. In de slotronde werd nog wat tijd goed gemaakt, maar het bleek niet voldoende om in de buurt van de beste vier tijden te komen.

China (32,428) strijdt vanavond met Rusland (32,560) om het goud. Duitsland en Australië strijden om de bronzen medaille.

Wel naar Spelen

De zesde tijd houdt wel in dat het duo nu gekwalificeerd is om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen. En dat Nederland ook op de keirin en de individuele sprint twee plekken mag invullen in Rio. Bij diskwalificatie was plaatsing voor de Spelen nog in het geding gekomen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis en Laurine aan!