Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Havenga maakt waterpoloselectie voor OKT bekend

Havenga maakt waterpoloselectie voor OKT bekend

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - Bondscoach Arno Havenga heeft in Zeist de definitieve selectie voor het OKT in Gouda bekend gemaakt. De Oranje waterpolodames bereiden zich op dit moment in Nederland voor op het kwalificatietoernooi. Het OKT in Belgrado is van 21 t/m 28 maart 2016. Het OKT begint voor Oranje op maandag 21 maart met de wedstrijd tegen Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Arno Havenga selecteerde de volgende spelers voor het toernooi in Gouda: Debby Willemsz, Laura Aarts, Yasemin Smit, Lieke Klaassen, Dagmar Genee, Amarens Genee, Maud Megens, Nomi Stomphorst, Sabrina van der Sloot, Isabella van Toorn, Marloes Nijhuis, Vivian Sevenich en Leonie van der Molen.

Arno Havenga: “Ik heb er voor gekozen om dezelfde speelsters te selecteren als voor het EK in Belgrado. De ploeg is vklaar voor de stage met USA van komende week en zal deze dagen de laatste stappen zetten naar volledige scherpte en fitheid voor het OKT. We hebben er uiteraard zin in en rekenen op geweldige steun van ons thuispubliek. Onze supporters kunnen ons helpen om een fantastisch toernooi te spelen.”

Oranje speelt op het OKT in poule B met Duitsland, Frankrijk, Italië, Nieuw Zeeland en Rusland. In poule A zitten Amerika, Canada, Griekenland, Japan, Spanje en Zuid Afrika.

Wedstrijdprogramma Nederland:
Maandag 21 maart - 18:30u Frankrijk - Nederland
Dinsdag 22 maart - 18:30u Nederland - Rusland
Woensdag 23 maart - 18:30u Italië - Nederland
​Donderdag 24 maart - 18:30u Nederland - Duitsland
​Vrijdag 25 maart - 18:30u Nieuw Zeeland - Nederland
Zaterdag 26 maart - kwartfinales (nr. 1 t/m 4 uit poule A & B)
Zondag 27 maart - Halve finales
Maandag 28 maart - Finale

Op het OKT zijn 4 tickets voor de Olympische Spelen te verdienen. De ploegen die het kwartfinale duel winnen, kwalificeren zich voor Rio.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Sabrina, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Debby, Maud, Leonie en Isabella aan!