Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gemiste kans blijft tot einde Spelen door hoofd Miedema spoken

Gemiste kans blijft tot einde Spelen door hoofd Miedema spoken

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - Vivianne Miedema zal niet snel vergeten dat ze woensdagavond in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Zweden (1-1) verzuimde de Oranjevrouwen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te schieten.

Deel dit artikel op social media

"Tot de Spelen voorbij zijn, zal die kans door mijn hoofd spoken", aldus Miedema, die op Het Kasteel in Rotterdam oog in oog met de Zweedse keepster Hedvig Lindahl over schoot. "Ik nam de bal goed mee en zag de keeper uitkomen. Ik moest over haar heen schieten, dat lukte ook. Maar de bal had eerder moeten dalen."

"Zonde, het gewoon raak moeten zijn en dan waren we naar Rio gegaan. Hopelijk gaat zo'n kans er de volgende keer wel in en laat dat dan maar in juni 2017 zijn, op het EK in eigen land." De 19-jarige Miedema baalt er wel van dat dat EK nog ver weg is, waardoor het nog lang duurt totdat er voor Oranje weer een wedstrijd van betekenis op het programma staat.

"Ook daarom was ik zo graag naar Rio gegaan. Dan hadden we de komende maanden ergens naartoe kunnen werken. Nu is het nog bijna anderhalf jaar wachten totdat we weer een echte stap kunnen zetten als team."

Tikkie
Extra frustrerend voor Miedema is dat ze vindt dat Oranje wel genoeg kwaliteit heeft voor de Spelen. "We hadden daar kunnen staan. Vorig jaar zomer op het WK had ik al het gevoel dat we ook de Spelen konden halen. Dat maakt dit zo balen."

De spits van Bayern München beseft dat Nederland het vooral afgelopen zaterdag heeft laten liggen, toen de tweede wedstrijd op het Olympisch Kwalificatietoernooi met 4-1 verloren werd van Noorwegen.

"Op dat duel moet je het gooien. Daar hebben we het weggeven. Maar tegen Zweden speelden we best aardig. De 1-1 vlak voor rust was een tikkie, maar daarna hadden we nog 45 minuten om het goed te maken."

"Probleem was alleen dat we na rust niet zoveel kansen meer creëerden, al kon ik het op het laatst dus nog wel beslissen. Was die bal er maar ingegaan, dan gingen we nu naar Rio."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vivianne aan!