Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fitte Miedema wil op OKT belangrijk zijn voor Oranje

Fitte Miedema wil op OKT belangrijk zijn voor Oranje

RoadToRio

Cheer!

Een voetblessure, migraine-aanvallen en in totaal nul doelpunten. Voor Vivianne Miedema kende het WK voetbal in Canada afgelopen zomer vooral tegenslagen. En dat terwijl velen verwachtten dat de spits van Oranje definitief zou doorbreken als het vrouwelijke equivalent van Arjen Robben. Dat liep anders.

Deel dit artikel op social media

Driekwart jaar later staat het Olympisch Kwalificatietoernooi voor de deur. Met Zwitserland, Noorwegen en Zweden strijden de Oranjevrouwen om één ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Miedema is in vorm, ze speelde dit seizoen alle wedstrijden voor haar club Bayern München en maakte vijf doelpunten.

Diepe spits

"Op het WK was ik echt aan het kwakkelen, maar nu ben ik fit", zegt het 19-jarige talent. "Bij Bayern loopt het prima, maar daar voetbal ik in een andere rol. Ik speel dan meer vanuit de tien-positie in plaats van als diepe spits. Bij Oranje sta ik wel daar en dan word je afgerekend op doelpunten."

Vanavond wacht de eerste tegenstander. Vanaf half acht spelen de Oranjevrouwen tegen Zwitserland. "Ik hoop dat ik veel doelpunten kan maken dit OKT", aldus Miedema. "En zo niet, dan wil ik in ieder geval belangrijk zijn voor het team."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vivianne aan!