Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Butter meldt zich af voor Rotterdam; Rio praktisch onhaalbaar

Butter meldt zich af voor Rotterdam; Rio praktisch onhaalbaar

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - Michel Butter komt dit voorjaar niet meer in actie. De marathonloper heeft te veel last van een kuitblessure. Die kwetsuur zorgt ervoor dat Butter in april niet meer in actie kan komen op de marathon.

Deel dit artikel op social media

Zijn kans op deelname aan de Olympische Spelen is daarmee praktisch vervlogen. Butter moest nog voldoen aan de kwalificatie-eis van 2 uur en 11 minuten nadat hij in de marathon van Amsterdam acht seconden boven die limiet had gelopen.

"Kwalificatie is nu kansloos"

Volgens atletiekcommentator Léon Haan is het voor Butter nu eigenlijk onmogelijk om zich nog voor de Spelen van Rio de Janeiro te plaatsen. "De snelle marathons worden allemaal in april gelopen. Daarna wordt het ook te warm voor een goede prestatie."

"Butter had zich compleet gefocust op deelname aan de marathon van Rotterdam op 10 april. Daar moest, met behulp van snelle hazen, een toptijd en kwalificatie voor Rio worden neergezet."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michel aan!