Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bondscoach Otter verwacht 'minder zeker' WK voor shorttrackers

Bondscoach Otter verwacht 'minder zeker' WK voor shorttrackers

Cheer!

Bondscoach Jeroen Otter van de Nederlandse shorttrackers erkent dat hij met vraagtekens afreist naar de WK van komend weekeinde in Seoul.

Deel dit artikel op social media

Om uiteenlopende redenen geven de vaste waardes Daan Breeuwsma (knieblessure), Sjinkie Knegt (hard gevallen in februari) en Jorien ter Mors (niet geselecteerd) geen acte de presence.

"We hebben een flink verminderde capaciteit. Ik kan geen voorspelling doen of we medailles pakken, het wordt een minder zeker WK voor ons", blikt Otter vooruit.

Het is maar de vraag of de onthoofde selectie medailles kan pakken. "We hebben het altijd voor elkaar gekregen om te scoren, maar dat was met een ervaren ploeg. Nu vallen er een paar weg en we hebben nog niet de diepte van bijvoorbeeld de langebaan."

"Maar ik bekijk het positief, er zullen nu jonge rijders deelnemen die veel ervaring zullen opdoen. Zeker in aanloop naar de Spelen van 2018. Dat is onbetaalbaar, die leercurve kan ik ze nooit bijbrengen met video’s en praten."

Zware taak
De mannenploeg wacht bovendien de zware taak om de startplekken voor het WK 2017 in Ahoy Rotterdam zeker te stellen.

"Om drie startbewijzen te behouden bij de mannen, moet er één bij de eerste acht rijden en een tweede bij de eerste zestien (in het algemeen klassement). Dat wordt een ongelofelijk zware opgave", realiseert Otter zich.

Als die missie mislukt, kan er van het trio Knegt, Breeuwsma en Freek van der Wart volgend jaar één niet individueel uitkomen voor eigen publiek.

Puzzelen
Bij de mannen is komend weekend Van der Wart de ervaren man, en zijn Dennis Visser en Itzhak de Laat de nieuwkomers. Zij zullen een belangrijke rol spelen op de relay, waar Nederland traditioneel goed op presteert.

"We zullen veel later in de aanval gaan en de tactiek aanpassen op de vorm en de tegenstand. We missen met Sjinkie de slotrijder, dus we moeten puzzelen. Wordt het Freek met zijn ervaring, of bijvoorbeeld Itzhak? Die is licht en kan je veel meer snelheid meegeven", deelt Otter zijn overpeinzingen.

Bij de vrouwen debuteert de zeer talentvolle allroundster Suzanne Schulting op het WK, terwijl Yara van Kerkhof op haar tweede mondiale toernooi zich vooral op de 500 meter zal richten. Op de relay geldt de vrouwenploeg als een outsider voor de medailles.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!