Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

BMX'er Van Gendt ziet kans op medaille op olympische baan

BMX'er Van Gendt ziet kans op medaille op olympische baan

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - BMX'er Twan van Gendt is tevreden over de olympische baan in Rio de Janeiro. De regerend Europees kampioen ziet kans op een medaille.

Deel dit artikel op social media

"De baan ligt mij zeker. Het is een snelle baan, de flow zit erin", zegt Van Gendt vanuit het Argentijnse Santiago Del Estero tegen NU.nl.

De 23-jarige Van Gendt is in de Argentijnse stad omdat daar dit weekend de eerste wereldbekerwedstrijd van 2016 wordt verreden. Afgelopen week was hij in Rio om de olympische baan te testen.

"Ik weet nu hoe een vol rondje in Rio aanvoelt. Tegen alle verwachtingen in viel het heel erg mee. Het kan in augustus echt heel gaaf worden, want de baan ligt mij beter dan vier jaar geleden in  Londen."

Concurrentie

Van Gendt werd destijds op de Spelen in de Britse hoofdstad vijfde. De kans dat hij dit keer wel een medaille pakt schat hij groter in. "Een olympische medaille is nu het absolute doel waar ik voor train. Ik ben ook beter geworden in vergelijking met Londen, al moet ik wel in mijn achterhoofd houden dat de rest van de wereld ook gegroeid is."

Voor Van Gendt is het wel moeilijk om in te schatten hoe de internationale concurrentie er op dit moment precies voor staat, omdat er nog geen wereldbekerwedstrijd is verreden.

"Dit weekend zal wat dat betreft meer duidelijk worden. Ik weet nu alleen hoe ik er binnen het team voor sta."

Kimmann

De geboren Brabander heeft binnen de Nederlandse selectie met Niek Kimmann een goede sparringpartner. De 19-jarige Kimmann werd vorig jaar wereldkampioen en zal in Rio waarschijnlijk een van de concurrenten van Van Gendt zijn in de strijd om een medaille.

"Ik heb de afgelopen maanden veel met Niek getraind. Dat is lekker battlen, want we zijn aan elkaar gewaagd. Het zou al heel mooi zijn als een van ons straks in Rio op het podium staat, maar allebei zou helemaal top zijn. En dat is geen onrealistische gedachte."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niek, Laura, Jelle, Merle, Judy, Raymon en Twan aan!