Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Aanvoerster Van den Berg heeft geen verklaring voor 'onrustig' Oranje

Aanvoerster Van den Berg heeft geen verklaring voor 'onrustig' Oranje

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG - Mandy van den Berg is blij dat Oranje woensdag met een 4-3 zege op Zwitserland is begonnen aan het olympisch kwalificatietoernooi, maar de aanvoerster begrijpt niet hoe het kan dat Nederland het zichzelf in de slotfase zo moeilijk maakte in het Kyocera Stadion.

Deel dit artikel op social media

"Winnen geeft vertrouwen, al moeten we ook kritisch zijn", aldus Van den Berg, die Zwitserland in het laatste kwartier zag terugkomen van 4-1 tot 4-3.

"We werden in die fase onrustig, hielden de bal niet meer in de ploeg. Hoe dat kan? Van onderschatting of gemakzucht was geen sprake, ook niet bij een 4-1 voorsprong. Dat zit absoluut niet in deze groep."

"Het waren ook geen zenuwen. We hebben al play-offs om een WK-ticket gespeeld en ook de eindronde. We kunnen daardoor met spanning omgaan. Wat wel de oorzaak is van dat onrustige slot zou ik dus echt niet weten."

Lat

In de slotfase ontsnapte Nederland zelfs aan 4-4 toen de Zwitserse invalster Eseosa Aigbogun de bal op de lat schoot. "Het was in die fase alles of niet voor Zwitserland", besefte de 25-jarige Van den Berg, die bij Liverpool onder contract staat.

"De Zwitsers konden volle bak aanvallen, maar dan nog moeten wij de controle houden. We moeten voor de volgende wedstrijd tegen Noorwegen goed bespreken wat er allemaal gebeurd is in de slotfase, want dit mag niet weer gebeuren."

De verdedigster benadrukte echter ook dat Oranje door de zege op koers ligt voor de plaatsing voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. Om de Spelen te halen moet Nederland eerste worden in een groep met ook Noorwegen en Zweden.

"Het gaat om de punten, dus het resultaat is het belangrijkste vanavond. We moeten ook niet vergeten dat we lange tijd wel goed gespeeld hebben."

"Voor rust waren we dominant en na rust pakten we helemaal door met fantastische goals. We mogen blij zijn, dit is een mooie eerste stap richting Rio."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mandy aan!