Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors tegen Bowe op eerste 500 meter WK sprint

Ter Mors tegen Bowe op eerste 500 meter WK sprint

EK en WK

Cheer!

SEOUL - Jorien ter Mors staat zaterdag op de WK sprint in Seoul bij de eerste race op de 500 meter meteen voor een grote uitdaging.

Deel dit artikel op social media

De 26-jarige debutante uit Enschede moet het in de veertiende en voorlaatste rit opnemen tegen de Amerikaanse Brittany Bowe, die haar wereldtitel verdedigt. De 28-jarige sprintster van Team Stressless maakte vorig jaar grote indruk door in Astana alle vier afstanden op haar naam te schrijven. Dit seizoen is Bowe minder op dreef. Bij de WK afstanden eerder deze maand in Rusland greep ze drie keer naast goud: zilver op de 500 meter en brons op de 1000 en 1500 meter. Ter Mors daarentegen blonk uit in Kolomna met goud op de 1000 en 1500 meter en behoort mede daardoor tot de favorieten in Zuid-Korea.

Op de 1000 meter rijdt de Twentse titelkandidate in de dertiende rit tegen Heather Richardson-Bergsma, die vorig jaar bij de WK sprint als tweede eindigde. De vertrouweling van coach Jillert Anema moest in Kolomna op de 1000 en 1500 meter achter Ter Mors twee keer genoegen nemen met zilver.

Nuis

Kjeld Nuis neemt het bij de mannen op de 500 meter op tegen de Italiaan David Bosa in de negende rit. Ronald Mulder treft de Rus Ruslan Murashov in rit dertien en Kai Verbij sluit de eerste 500 meter af tegen de Fin Mika Poutala.

Op de 1000 meter rijdt Nuis tegen wereldkampioen Pavel Kulizhnikov uit Rusland. Mulder neemt het op tegen de Fin Pekka Koskela en de Amerikaan Shani Davis is de opponent van Verbij op de kilometer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!