Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors derde op WK sprint, Bowe wereldkampioen

Ter Mors derde op WK sprint, Bowe wereldkampioen

EK en WK

Cheer!

SEOUL - Brittany Bowe heeft in Seoul haar wereldtitel sprint geprolongeerd. De 27-jarige Amerikaanse had na drie afstanden een stevige voorsprong opgebouwd en klaarde het karwei op de laatste 1.000 meter.

Deel dit artikel op social media

Bowe bleef haar landgenote Heather Richardson voor. Ze finishte in 1.15,28, Richardson noteerde de derde tijd (1.15,64), maar handhaafde haar tweede plaats in het klassement. Ter Mors snelde naar de tweede tijd op de kilometer (1.15,35) en verzekerde zich daarmee van de bronzen medaille.

500 meters Ter Mors te matig

Ter Mors had haar titelkansen eerder op de dag verspeeld. De tweede 500 meter verliep net als de eerste 500 meter zaterdag teleurstellend voor de Enschedese rijdster, waardoor ze na drie afstanden geen zicht meer had op de gouden medaille.

Marrit Leenstra eindigde de WK sprint met een vierde plaats in het klassement. Dat had ze te danken aan haar vierde plaats op de afsluitende 1.000 meter (1.16,17). De andere Nederlandse vrouw, Sanneke de Neeling, beleefde een teleurstellend debuut op een mondiaal toernooi. De Neeling, vorige maand nog Nederlands kampioene sprint, eindigde als twintigste.

Eerste wereldtitel Bowe dit seizoen

Bowe was zaterdag nog herstellende van een griep, maar was op de tweede dag van de WK sprint weer helemaal hersteld. Het is voor Bowe haar tweede wereldtitel sprint. Vorig jaar was ze in Astana de beste. Ook toen werd Heather Richardson tweede.

Het is voor Bowe tevens haar eerste wereldtitel dit seizoen. Op de WK afstanden moest ze op zowel de 1.000 als de 1.500 meter genoegen nemen met de bronzen medaille. Vorig seizoen maakte Bowe nog een uiterst succesvol seizoen door. In 2014/2015 verzekerde zich drie keer van een wereldtitel (WK sprint, 1.500 en 1.000 meter op WK afstanden).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!