Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors begint WK sprint met zesde plaats op 500 meter

Ter Mors begint WK sprint met zesde plaats op 500 meter

EK en WK

Cheer!

Jorien ter Mors is zaterdag bij de WK sprint in Seoul op de eerste 500 meter als zesde geëindigd. De winst was voor de Chinese Hong Zhang.

Deel dit artikel op social media

Ter Mors reed tegen titelverdedigster Brittany Bowe en begon met een valse start, maar vertrok daarna wel goed. Ze kwam tot 38,45 en dat bleek uiteindelijk de zesde tijd.

Bowe versloeg Ter Mors en was een fractie sneller. Ze werd vijfde in 38,34. In de slotrit klokte Zhang met 38,10 de snelste tijd. Heather Richardson (38,24) werd tweede, de derde plaats was voor de Japanse Nao Kodaira (38,30).

Marrit Leenstra klokte 38,62. Ze versloeg Karolina Erbanova uit Tsjechië en haar tijd bleek goed voor de zevende plaats. Sanneke de Neeling verloor in 39,76 haar rit van de Italiaanse Yvonne Daldossi en werd daarmee 26e.

Titelverdedigster Bowe won vorig jaar alle vier de afstanden op weg naar haar eerste wereldtitel. In aanloop naar het toernooi in Seoul was ze ziek.

De 500 meter voor vrouwen werd gevolgd door de kortste afstand bij de mannen, waar Kai Verbij tweede werd achter Pavel Kulizhnikov. Later zaterdag staat er voor zowel vrouwen als mannen nog een 1000 meter op het programma. Zondag volgen beide afstanden nogmaals.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!