Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sintnicolaas kiest voor operatie om van enkelklachten af te komen

Sintnicolaas kiest voor operatie om van enkelklachten af te komen

RoadToRio

Cheer!

APELDOORN - Eelco Sintnicolaas kiest voor een operatie om van aanhoudende enkelklachten af te komen. De 28-jarige meerkamper, Europees indoorkampioen van 2013, gaat dinsdag onder het mes.

Deel dit artikel op social media

Sintnicolaas komt daardoor dit indoorseizoen niet meer in actie, maar hoopt wel pijnvrij naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te kunnen gaan.

De Apeldoornse allrounder moest afgelopen weekeinde bij de NK indoor in zijn woonplaats na vijf van de zeven onderdelen opgeven vanwege hamstringklachten. Van zijn enkel, die hem vorig jaar tot opgeven dwong bij de WK in Peking, had hij door een verdovende injectie geen last.

"Toch is dit niet de manier om nog zes maanden door te gaan tot aan de Spelen'', zei Sintnicolaas vrijdag.

In overleg met een sportarts, orthopeed en zijn coach besloot de meerkamper over te gaan tot opereren. "Zoals mijn enkel nu is, kan ik me niet optimaal voorbereiden op dit outdoorseizoen. Daarom, na een nachtje wikken en wegen, heb ik besloten om mijn enkel te laten opereren." 

"Als ik nu niet zou opereren, zou ik over een maand wellicht te laat zijn. Als de operatie niet is wat ik ervan verwacht, gooi ik ook een periode weg. Het is een lastige beslissing, maar ik ben overtuigd dat ik de juiste heb genomen.''

Problemen

Tijdens de ingreep wordt vet- en littekenweefsel weggehaald uit de enkel die de afgelopen jaren al vaker voor problemen zorgde.

"Hoogspringen zonder enkelklachten: alleen het idee al is heerlijk'', aldus Sintnicolaas. "Wellicht ben ik even uit de running, maar ik kom sterker terug dan ooit tevoren.'' De vijfvoudig Nederlands kampioen richt zich op de EK in juli in Amsterdam en de Spelen van een maand later.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco aan!