Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mannen wel, vrouwen niet naar finale relay

Mannen wel, vrouwen niet naar finale relay

EK en WK

Cheer!

DORDRECHT - De Nederlandse shorttrackers hebben zich, zonder de geblesseerde Sjinkie Knegt, geplaatst voor de finale van de 5.000 meter relay bij de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht. Maar daar was wel een penalty voor China voor nodig.

Deel dit artikel op social media

Freek van der Wart, Itzhak de Laat, Mark Prinsen en Dennis Visser eindigden als derde in hun halve finale, nadat de in tweede positie rijdende Van der Wart in de voorlaatste ronde werd verrast door de Chinees Kai An.

De jury constateerde echter een fout bij de Chinezen en deelde een straf uit. Daardoor staat Nederland zondag toch in de eindstrijd, samen met Canada, Zuid-Korea en Rusland.

Vrouwen missen finale

De Nederlandse vrouwen slaagden er niet in de finale van de 3.000 meter relay te bereiken. Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries eindigden in de halve finale als derde, achter Zuid-Korea en Italië.

Nederland reed lange tijd aan kop, maar met nog zeven rondes te gaan ging het mis. Schulting reed in leidende positie maar lette even niet goed op, waardoor Zuid-Korea en Italië haar passeerden.

In de rest van de wedstrijd slaagden de Nederlandse vrouwen er niet meer in om zich bij de eerste twee te schaatsen. Voor hen rest nu de B-finale. In de A-finale staan China, Frankrijk, Rusland, Zuid-Korea en Italië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!