Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Keepster Geurts terug bij Oranje voor OKT

Keepster Geurts terug bij Oranje voor OKT

RoadToRio

Cheer!

ZEIST - Keepster Loes Geurts keert terug in de selectie van de Oranjevrouwen, die zich vanaf 2 maart proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Arjan van der Laan heeft de doelvrouw opgenomen in zijn keurkorps voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in eigen land.

Geurts is terug na een hoofdblessure. Ze kwam voor het laatst voor Oranje uit in de verloren achtste finale van het WK, afgelopen zomer in Canada.

Van der Laan kiest voor 23 ervaren speelsters. "We putten uit de groep die er is. We hebben de afgelopen maanden gezien dat we heel veel talent hebben. Enkele talentvolle speelsters zitten er niet bij, maar die zijn wel op weg. Het aanbod is groot. Dat is prettig voor ons, maar maakt de keuzes steeds lastiger'', verklaarde hij.

Keepster Marieke Ubachs is afgevallen door de terugkeer van Geurts. Lineth Beerensteyn (19) en Jill Roord (18) die nog wel meegingen op trainingskamp in Turkije zijn er ook niet meer bij.

Kasteel

Oranje begint het OKT op 2 maart tegen Zwitserland in Den Haag en speelt vervolgens op Het Kasteel in Rotterdam tegen Noorwegen (5 maart) en Zweden (9 maart).

Van der Laan heeft de tegenstanders bestudeerd en denkt dat het niveau hoog is. "Alle vier de ploegen hebben een reële kans om eerste te worden. Ik verwacht een enorm spannend toernooi en ik hoop dat bijvoorbeeld het thuisvoordeel ons helpt om net iets verder te komen.''

Alleen de winnaar van het OKT plaatst zich voor Rio.

Volledige selectie Oranje:

Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Loes, Desiree, Anouk, Sari, Sherida, Merel, Dominique, Daniëlle, Stefanie, Manon, Vivianne, Shanice, Eshly, Lieke, Tessel, Angela, Danique, Claudia, Mandy en Arjan aan!