Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Week Van: TeamNL_Zeilen

De Week Van: TeamNL_Zeilen

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Elke maandag blikken we terug op een week van onze topsporters. Een ploeg Nederlandse zeilers en zeilsters vlogen afgelopen week voor wereldbekerwedstrijden naar Miami. We volgden ze op social media.

Deel dit artikel op social media

Maandag
In de dagen voor het toernooi druppelen de sporters Miami binnen! De week begint voor velen met een rustdag, wat betekent dat zij kunnen gaan shoppen of lekker relaxen op het strand. Lilian de Geus is een van de sporters die heerlijk gaat shoppen, wij zijn benieuwd welke leuke dingetjes je gescoord hebt Lilian!Dorian van Rijsselberghe komt geheel in stijl aan in Miami! De ongeschreven regel ‘niet met sokken in teenslippers’ gaat in dit geval, met zulke hippe Amerikaanse sokken, zeker niet op!

Dinsdag
De eerste dag van het wereldbekertoernooi in Miami is een lastige dag voor veel zeilers. Een aantal Nederlandse zeilers staan aan de top in verschillende klassementen en Lilian de Geus deelt haar winst van de eerste dag samen met ons! Spotten wij daar nou een TeamNL dopper Lilian?

Woensdag
Door slechte weersomstandigheden, variërend van storm tot juist geen enkel briesje, gaan er op woensdag enkele races niet door. Voor Lilian de Geus betekent dit ook geen racedag op de tweede dag van het toernooi. Zo kon zij natuurlijk wel nog even extra nagenieten van haar winst van de eerste dag, dus hopelijk was de teleurstelling niet te groot!

Donderdag
Marit deelt via haar Instagram en Twitter prachtige actiefoto’s van het toernooi. Op de derde dag wint zij maar liefst drie wedstrijden, TeamNL aan leiding! Wij citeren: "Ik had wel een goede dag op het water." Je had een geweldige dag op het water Marit!

Dorian heeft het zwaar op de derde dag van het toernooi, maar zijn klassering lijdt er niet onder. Ook hij gaat in zijn klasse aan de leiding, met Kiran Badloe op zijn hielen!

Vrijdag
Marit houdt op de voorlaatste dag haar eerste plaats vast. Van Lilian 'no fireworks' vandaag, maar ze gaat wel als nummer twee de medalrace van zaterdag in.

 

Zaterdag
Op zaterdag vinden de medalraces plaats. Dorian van Rijsselberghe en het Nacra-duo Mandy Mulder en Coen de Koning winnen goud, Lilian de Geus en Marit Bouwmeester zilver. Namens TeamNL gefeliciteerd toppers! We zijn trots op alle zeilers en zeilsters die hebben meegedaan aan de bekerwedstrijden in Miami!

 

 

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian, Marit en Lilian aan!