Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Burger overtuigend naar kwartfinale Rio de Janeiro

Burger overtuigend naar kwartfinale Rio de Janeiro

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Cindy Burger heeft woensdag de kwartfinale bereikt van het WTA-toernooi in Rio de Janeiro. De Nederlandse qualifier had  geen enkele moeite met de lager geklasseerde Bulgaarse Elitsa Kostova: 6-3 en 6-0.

Deel dit artikel op social media

Kostova had het hoofdschema in Brazilië ook via de kwalificaties bereikt. De partij duurde maar iets meer dan een uur.

Burger rekende in de eerste ronde al af met de Amerikaanse Christina McHale, de nummer vier van de plaatsingslijst. Dat was haar eerste zege in het hoofdschema van een WTA-toernooi.

De 23-jarige Volendamse staat in de kwartfinale tegenover Francesca Schiavone, een ervaren Italiaanse die ooit in de top tien stond, maar is afgezakt naar de 132e plaats op de wereldranglijst. Burger is zelf de nummer 187 van de wereld.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Cindy aan!