Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Van Emden in Parijs

Brons voor Van Emden in Parijs

RoadToRio

Cheer!

Anicka van Emden (-63 kg) heeft op de eerste Grand Slam van dit jaar brons veroverd. In het Palais Omnisports de Bercy klopte ze in de strijd om brons de regerend wereldkampioen Tina Trstenjak met waza-ari. Het was voor Van Emden haar dertiende medaille op een Grand Slam. Geen judoka behaalde meer medailles op Grand Slam-toernooien.

Deel dit artikel op social media

De Rotterdamse begon haar dag met winst op de Zweedse Anna Bernholm. In de tweede ronde versloeg Van Emden vervolgens de Turkse Busra Katipoglu, waarna in de kwartfinale Clarisse Agbegnenou wachtte. De Française, nummer twee van de wereld, ging er na een strafje voor Van Emden met de winst vandoor. In de herkansingsfinale werd met een zege op de Italiaanse Edwige Gwend een plek in de strijd om brons veilig gesteld.

Jennifer Wichers wist het in dezelfde klasse bij haar debuut te schoppen tot de tweede ronde. Na winst op Clementine Louchez uit Frankrijk moest de Groningse in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Japanse Miku Tashiro.

Dex Elmont (-73 kg) strandde in de achtste finales. Voor de derde keer op rij bleek de Israëliër Sagi Muki te sterk. De regerend Europees kampioen gooide Elmont binnen een minuut op zijn rug. De Haarlemmer schaarde zich met twee moeizame zeges bij de laatste zestien. In de eerste ronde moest Damian Szwarnowiecki uit Polen het onderspit delven en in de tweede ronde rekende Elmont af met de Zweed Tommy Macias. In dezelfde klasse ging Sam van 't Westende in de eerste ronde onderuit. De Spanjaard Javier Ramirez klopte de Zeeuw op ippon.

Jeroen Mooren (-60 kg) kwam niet verder dan de tweede ronde. De lichtgewicht uit Nijmegen won simpel zijn eerste wedstrijd nadat zijn Belgische tegenstander Senne Wynes binnen twee minuten tegen vier straffen opliep. Een ronde later liep Mooren tegen Joaquin Gomis vlak voor tijd tegen een straf op met een golden score tot gevolg. Daarin liep hij vrij snel buiten de mat waardoor de Spanjaard er met de zege vandoor ging. 

Morgen komen er nog elf Nederlanders in actie. Bij de dames komen Kim Polling (-70 kg), Marhinde Verkerk, Guusje Steenhuis (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg) in actie. Bij de heren komen Frank de Wit en Neal van de Kamer (-81 kg), Noël van 't End, Dax Biesbrouck (-90 kg), Henk Grol, Michael Korrel (-100 kg) en Roy Meyer (+100 kg) in actie.

Aanvang voorronden: 09.00 uur
Aanvang finales: 17.00 uur

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen, Sam, Frank, Noël, Tessie, Henk, Roy, Michael, Anicka, Dex, Marhinde, Guusje en Kim aan!