Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bondscoach Oranjevrouwen ziet geen favoriet voor OKT

Bondscoach Oranjevrouwen ziet geen favoriet voor OKT

Coaching RoadToRio

Cheer!

ZEIST - Arjan van der Laan, bondscoach van de Oranjevrouwen, vindt dat er geen uitgesproken favoriet is voor het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT), dat van 2 tot 9 maart gehouden wordt in Den Haag en Rotterdam.

Deel dit artikel op social media

Nederland strijd in eigen land met Zweden, Noorwegen en Zwitserland om een plek op de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro.

"Ze zijn allemaal goed genoeg om te winnen. Het wordt een enorm spannend toernooi", aldus Van der Laan tegen RTV Rijnmond. "Ik hoop dat wij met ons thuisvoordeel net een streepje verder komen dan de andere drie."

Nederland opent op 2 maart de poule, waarvan alleen de winnaar naar Rio gaat, in het Haagse Kyocera Stadion tegen Zwitserland en stuit op 5 en 9 maart op Het Kasteel in Rotterdam op respectievelijk Noorwegen en Zweden.

Van der Laan: "In die laatste twee wedstrijden zal er de meeste spanning op zitten, daar hebben we de meeste steun bij nodig. Ik hoop dat er veel mensen gaan komen."

Goede weg

De keuzeheer vindt dat het vrouwenvoetbal in Nederland stappen maakt. "Als ik kijk naar het huidige talent, de mogelijkheden die nu ontstaan met het EK volgend jaar in eigen land en nu het OKT en de ontwikkelingen in de breedtetak van deze sport dan zijn we op de goede weg."

De 46-jarige Van der Laan nam na het WK in Canada, waar Oranje de achtste finales haalde, het stokje over van de opgestapte Roger Reijners. Onder leiding van de Nieuwkoper won Nederland onlangs knap oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Japan.

De Nederlandse vrouwen wisten zich nog nooit te plaatsen voor de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Loes, Anouk, Sari, Sherida, Merel, Dominique, Daniëlle, Stefanie, Manon, Vivianne, Shanice, Eshly, Lieke, Tessel, Angela, Danique, Claudia, Mandy en Arjan aan!