Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bekkering en Duetz leiden op WK 49er-FX

Bekkering en Duetz leiden op WK 49er-FX

RoadToRio

Cheer!

CLEARWATER - in de eerste en tot nu toe enige race van het wereldkampioenschap 49er-FX in Clearwater (FL) is de winst woensdag gegaan naar Annemiek Bekkering & Annette Duetz. Bij het wereldkampioenschap Nacra17, dat tegelijkertijd wordt gevaren op dezelfde locatie, staan Team Delta Lloyd-zeilers Mandy Mulder en Coen de Koning na twee dagen en vijf races op een 7e plaats in het klassement.

Bekkering & Duetz 49er-FX
Na eerder uitstel wegens te veel wind en hoge golven op dinsdag en woensdagochtend mochten de dames in de 49er-FX-klasse eind woensdagmiddag dan eindelijk van start. Annemiek Bekkering en Annette Duetz, varend in de gele vloot, pakten meteen de winst.

Bekkering: "Het was een hele goede race, we zijn er superblij mee. 's Morgens gingen we al naar buiten maar was er teveel wind, 's middags gingen we weer en leek de wind minder te zijn maar gedurende de race nam die steeds een beetje toe. Wij vonden het hartstikke leuk. Het leek heel erg op Scheveningen met die golven, we hadden er best wel veel vertrouwen in. Uiteindelijk wonnen we de race met een grote voorsprong. We zijn heel erg tevreden met deze windy race maar donderdag is weer een heel andere dag met veel minder wind. We gaan kijken wat we daar van kunnen maken."

Keijzer & Blom 49er-FX
Team Magic Marine, het duo Nina Keijzer en Claire Blom, vaart in de blauwe vloot naar een 12e plek. Claire Blom: "De golven waren best wel hoog, het was eigenlijk zo ver mogelijk achterop staan en dan kwam je er door heen. Donderdag hebben we vier races op het programma, de verwachting is dat er geen wind komt. Het is een interessant WK dit, we zijn al bijna op dag drie en er zijn verschillende weersomstandigheden dus dit wordt een moeilijk weekje."

Het duo Keijzer & Blom kan op dit WK voldoen aan de kwalificatie-eis op naam van NOC*NSF: een score bij de top acht landen in de geschoonde landenklassering op het WK 2016. Na het WK heeft het duo nog een laatste kans op kwalificatie op naam tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hyères in april 2016.

Mulder en De Koning Nacra17
Na een 7e plek op de eerste dag, zeilen Mulder en De Koning op dag twee een viertal races, waarvan ze er drie binnen de top 10 finishen. Na twee dagen staat het duo uit Team Delta Lloyd nog steeds op een 7e plek in het algemeen klassement. Mandy Mulder: "Het waren uitdagende omstandigheden. Ondanks dat Coen nog niet topfit is sinds zijn schouderblessure doen we mooi voorin mee."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annette, Annemiek, Claire, Nina, Coen en Mandy aan!