Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zege Middelkoop bij Grand Slam-debuut, ook Haase wint in dubbel

Zege Middelkoop bij Grand Slam-debuut, ook Haase wint in dubbel

RoadToRio

Cheer!

MELBOURNE - Matwé Middelkoop heeft zijn Grand Slam-debuut opgeluisterd met een overwinning. De 32-jarige Nederlander bereikte in de nacht van dinsdag op woensdag de tweede ronde van het dubbelspel bij de Australian Open.

Deel dit artikel op social media

Middelkoop won samen met de Rus Michail Elgin met 6-3, 2-6 en 6-3 van de Argentijn Leonardo Mayer en Joao Sousa uit Portugal.

De Brabander, prof sinds 2002, richt zich sinds vorig jaar vooral op het dubbelspel en is inmiddels opgeklommen naar de 62e plaats op de wereldranglijst.

Middelkoop wist zich in het enkelspel in tien pogingen nooit te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi.

Haase

Ook Robin Haase overleefde de eerste ronde van het herendubbel. De Hagenaar versloeg met de Spanjaard Fernando Verdasco in drie sets Jonathan Erlich uit Israël en de Brit Colin Fleming: 6-4, 3-6 en 6-3.

Haase verloor maandag in eerste ronde van het enkelspel nog tegenvallend van de Bosniër Mirza Basic. Verdasco zorgde dinsdag juist voor een grote surprise door Rafael Nadal uit te schakelen in een lange vijfsetter.

Jean-Julien Rojer, samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau als eerste geplaatst in Melbourne, moet nog in actie komen in de eerste ronde van het dubbelspel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!